Sharon Zegers

Sharon Zegers is psychologe, ondernemer, moeder en filmmaker. Ruim 18 jaar heeft zij zich gericht op communicatie en branding en met veel plezier verschillende filmpjes gemaakt voor klanten. Dit gecombineerd met haar achtergrond als Psychologe en liefde voor (diepte) interviews, maken de stap naar documentaire maken een logische stap.

‘Wij anti-autoritair kinderen’ is haar eerste documentaire. Oude filmbeelden van haar anti-autoritaire crechetijd in Nijmegen in de jaren 70 worden afgewisseld met het hier en nu.

sharon@maestro-dna.com

 


“Ik vind het opvallend hoe de anti- autoritaire creche altijd zo negatief wordt weggezet in de media. Ik heb dat zelf nooit zo ervaren en vraag me af hoe mijn oud- crechegenoten daar tegenaan kijken.”


“In mijn film zoek ik mijn oude crechegenoten op. Ik onderzoek hoe zij terugkijken op deze tijd? Wat waren nu de doelstellingen van de creche en is het ‘gelukt’, zijn we geworden wat onze ouders voor ogen hadden? En wat nemen we er vervolgens van mee in de opvoeding naar onze kinderen toe?”

Mooie, eerlijke verhalen en enkele verrassende conclusies zijn het resultaat, tegen de achtergrond van een bijzonder tijdsbeeld. Een feest van herkenning, voor wie de jaren 70 heeft meegemaakt en de tijdloze worsteling van ‘goed’ opvoeden.

 

https://vimeo.com/364773989

Om hele film te kijken, neem contact op met Sharon voor password sharon@maestro-dna.com